Canpop banner


    [El miracle de la Mare de Déu]

    Identificador: monicadefe
    Títol: [El miracle de la Mare de Déu]
    Tipus:
    Recol·lector: Mónica Defez Bautista
    Informant: Elodia Soler Vicente
    Edat informant: 96 anys
    Localitat: Relleu
    Data enregistrament: 4/05/2014
    Extensió:
    Text:

    La història esa era una persona...un matrimoni que tenien fillets i es va morir la dona, va tindre un xiquet i es va morir. Es va morir i l’home va continuar vivint en Les Tosques [...] que està el riu Amadorio pel mig [...]. El cas és que els xiquets se n’anaren a jugar tots els dies a la coveta i les xiques tenien una agüeleta, una agüela en casa [...] i els xiquets pujaven i diuen:

     

    - ve una senyora, tots els dies a voremos a la coveta - una coveta que hi havia en Les Tosques.

    I son pare i l’agüeleta d[e]ia:

    -ay, a veure si és La Mare de Déu...i com va la senyora?

    I tots d[e]ien que les xiquets veien a sa mare tots els dies en la coveta i anaven allí i els xiquets jugaven allí...i només tenien idea d’anar-se’n a la coveta. El riu eixe Amadorio és molt traïdor perquè té varios barrancs que desemboquen ací. A la llarga, no sempre, però a la llarga, hi ha unes riuades que fan por...allà va l’aigua i va tot, a lo millor dura poc, però lo que dura fa mal [...] i les covetes estaven, això és el riu i això són les covetes... I son pare feia:

    - a ver si caeu en u toll!

     I els xiquets:

    - no, no, no pare.

    El cas és que va vin[dre] una riuà, i va vin[dre] d’eixes que venen sordes que quan t’ancantes ja les tes damunt [...] i va agarrar una d’eixes a les xiquets. I eixos xiquets es van desaparèixer i ja no sa sabut res, els van buscar, els van fer i d[e]ien si La Mare de Déu o sa mare els havien emportat.

     

     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es