Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • [El miracle de Sant Vicent Ferrer a Llíria]


    [El miracle de Sant Vicent Ferrer a Llíria]

    Identificador: lorenagonz
    Títol: [El miracle de Sant Vicent Ferrer a Llíria]
    Tipus:
    Recol·lector: Lorena González Clavel
    Informant: Xelo Faubel Marín
    Edat informant: 38
    Localitat: Llíria
    Data enregistrament: 25/05/2014
    Extensió:
    Text:

    <a la població.

    En aqueix temps, hi havia un pare Dominico [...] que tenia fama de fer molts miracles, que era el pare Vicent Ferrer. Quan saberen que estava en Albaida i com estàvem desesperats, anaren quatre regidors del poble a parlar en ell, per a que vinguera a predicar a Llíria i a vore si feia un milacre per a l’auja, per a evitar la sequera.

    El vint-i-sis d’agost, la iglesia que avui es coneix com la iglesia de la Sang, es convocà a tot el poble. San Vicent, [...], el pare Vicent Ferrer, predicà i digué que estarien tres dies seguits resant allí en la església de la Sang.

    Quan passaren els tres dies de resar, tot el poble seguiren al Dominico i anaren en rogativa hasta el manantial d’on bevia el poble, que és el manantial que actualment es coneix com el manantial de Sant Vicent.

    [...] Allí, als peus de una olivera va predicar i va fer brollar l’auja, dient les paraules “creixerà i menguarà, però per a beure mai en faltarà”.

    I aixina ha segut hasta ara. Des de entonces, tots el anys, el poble celebra una festa per a commemorar este milacre, fent una rogativa, una missa i un esmorzar des de la ciutat hasta el manantial.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es