Canpop banner


    L'olivera grossa

    Identificador: sergiocort
    Títol: L'olivera grossa
    Tipus:
    Recol·lector: Sergio Cortés LLinares
    Informant: Beatriz Cortés Rogles
    Edat informant: 69
    Localitat: La Vila Joiosa
    Data enregistrament: 25 de Març de 2014
    Extensió:
    Text:

     

     

    La llegenda trata que resulta que havia una cristiana i un moro, i es van enamorar. I això antes, antiguament  no estava permitit entre un moro i una cristiana, i ni els pares  ho permetien i entonces ells com era el amor tan gran els que es tenien totes les nits s’encontraven en una olivera, sense sabebo ningú.

    Les seues famílies resulta que ho van descobrir, que s’encontraven, i els ho van prohibir, i entonces les seues famílies es ho van prohibir que es tornaren a vore, però es volien tant i tenien un amor tan fort van quedar de vores la ultima nit baix de la olivera. I tenien dos anells, uno cada uno, i allí es van jurar amor, però van dir que no podia ser, anaven a guardar els dos anells junts dins de la soca de la olivera. I van tirar els anells dins de la soca.

    La gent diu que com eixos anells estaven allí dins i tenien tant amor, la soca s’alimentava dels anells i anava fent-se gran gran i en realitat eixa olivera existeix a la vila en un soca que es digna de vore.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es