Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • [El parlar de Guardamar del Segura]


    [El parlar de Guardamar del Segura]

    Identificador: virginiava
    Títol: [El parlar de Guardamar del Segura]
    Tipus:
    Recol·lector: Virginia Valero Férez
    Informant: Josep Manel Aldeguer Gómez
    Edat informant: 30
    Localitat: Guardamar del Segura
    Data enregistrament: 11/04/2014
    Extensió:
    Text:

    -En referent a la llengua a Guardamar se conta una història que coincideix també en els altres pobles fronterers, fronteroes de tot el domini lingüístic. El que se conta és que hi havia un senyor, un senyor que era l’encarregat de repartir les llengües a tots els pobles. Li deien el senyor que repartia el valencià i la manera de parlar el valencià en cada poble. Clar, com este senyor venia d’allà del nord quan vingué a Guardamar ja estava molt cansat. Aquell vingué, se pujà una muntanya que tenim aquí que se diu el Moncaio. Puja allà cansat i rendit i digué: “bé, ja m’he cansat de repartir llengües i aquí en Guardamar que s’apanyen”.

    I, per això en Guardamar parlem crec que en una frase quatre paraules en castellà i tres en valencià. Això, és una història que se conta aquí en Guardamar i també en els pobles de frontera com és el cas de la Franja de Ponent, una zona de l’Aragó on es parla català i en segurament en molts pobles fronterers del País Valencià. Això pel que fa a la llengua.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es