Canpop banner


    El tresor del diví

    Identificador: lauragomis
    Títol: El tresor del diví
    Tipus:

    Llegenda, primera versió

    Recol·lector: Laura Gomis Pérez
    Informant: Aurora Rubio Rubio
    Edat informant: 50
    Localitat: Sella
    Data enregistrament: 4/5/2014
    Extensió:
    Text:

    Dos moros que estaven a un hostal d’Alacant, al mateix temps que l’aguelo Giner que havia anat des de Sella havia anat a Alacant a vendre cireres. Els moros van parlar en ell, li van preguntar si sabia llegir i ell les va dir que no, que si que sabia, però l’home els va dir que no.

    Les moros volien d’ell que lis fera llum en un tresor per a poder llegir un document que portaven i l’home, pues les va llumenar. Com Giner si sabia llegir, es va enterar de que al document es parlava de la situació de un tresor que s’ancontrava anterrat en les inmediacions de la cova del divi de Sella i en el lloc on el sol ratlla a les vuit del matí.

    Com s’anteraren de que Giner  tenia casa a Sella,  li van demanar que si les podien acompanyar-lo i ell els podia donar casa per a passar la nit, que le pagarien bé i ell va dir que si. Van aplegar a sa casa i les va convidar a sopar, es van llitar a dormir i ell com que ja sabia a un poc més o menos on estava el tresor se les va deixar dormint i se’n va anar a buscar-lo, va agarrar la mula, va desenterrar el arca que tenia dintre el tresor, el va carregar en la mula i se’l va portar a casa.

     

    Conten que rebentant a la mula per l’esforç tan gran que va fer. Quant s’alçaren les moros, per supost van aplegar allí i l’unic que van trobar va ser un forat i se’n van tindre que tornar per on havien vingut, res, es van anar amb les mans buides.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es