Canpop banner


    El Sacamanteques

    Identificador: carlosmoll
    Títol: El Sacamanteques
    Tipus:
    Recol·lector: Carlos Mollar Herrero
    Informant: Damián Corbí Prats
    Edat informant: 22
    Localitat: Monòver
    Data enregistrament: 05/04/2014
    Extensió:
    Text:

    Astó diuen que era fa molts anys, no sé si es veritat, però a mi com me la van contar jo la conte.

    Diuen que fa molts anys, quan nincara havia lo dels venedors ambulants, per aquesta zona hi havia un que passava per tots els pobles d’alrededor, era molt conegut i ell venia de tot: venia llançols, venia teles, venia sabons, venia vi... venia moltes coses. Per lo que més famós era, era per els seus sabons, que d[e]ien que de[i]xava la pell estupenda.

    Cada vegada que aquest home passava per el poble, sempre havia algun xiquet que desapareixia, hasta que una vegada van descobrir que aquest home secuestrava als xiquets perquè era un brujo i fe[i]a els seus encantaments en els xiquets.

    Cada vegada que usava un xiquet, li sacava tota la grassa que tenia i en aquesta grassa fe[i]a tots els sabons. [...]

    Vivia en la Torre aquest home i cada vegada que algun xiquet és portava mal[ament] d[e]ia que ba[i]xava a la seua casa i se l’emportava per a fer el sabó en ell.

    No sé si astó es veritat, però a la neboda d’un cosí de la meua agüela diuen que se’l va emportar i no se’l va tornar a vore mai.

    I aquesta és la història del Sacamanteques.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es