Canpop banner


    [La colobra que mamava llet]

    Identificador: celiapalen
    Títol: [La colobra que mamava llet]
    Tipus:
    Recol·lector: Celia Palencia Rocamora
    Informant: Carmen García Gonzalvez
    Edat informant: 85 anys
    Localitat: L'Altet (Elx)
    Data enregistrament: 21/04/2014
    Extensió:
    Text:

    [...] Mons pares eren casers de una finca i claro havien poques veïns, però resulta que en la finca del costat estava una dona criant al seu fill i ella, quan se quedava dormint el xiquet en el mateix llit en el braç d’ella, pues el deixava dormint, però ella notava que el xiquet li mamava, i claro, tenia fam i s’enganxava.

     

    Però una matina[da], el xiquet estava plorant i plorant i ella se dóna compte que si havia mamat, com és possible que plorara de fam? I se va tocar la mamella i la mamella la tenia però buida. I entonces a la nit siguent va passar que ella se va encontrar algo raro que li corria per la panxa i va encendre la llum i es que era una culebra la que li estava mamant en el pit. I ella se creia que era el xiquet.

    En resumides cuentes que l’home, quan va vore allò, diu ara m’enrecorde jo que estava regant i en un marge de pedra havia una colobra perque ell l’havia vist. Va anar, va escarbar i va eixir. I a l’eixir se va encarar en ell i li va pegar una palissa que el va deixar baldat. El home se va quedar sense poder menejar-se i entonces la dona al vore que era l’hora de dinar i no venia, pues va recorrir a un veí, van anar a buscar-lo i estava en terre, en un marge de terre, però sense poder menejar-se.

    I [es] diu que havia anat a buscar [a] la culebra i, quan la va encontrar, va eixir i li va pegar una palissa. No li va mossegar, sinó que li va pegar en la cola només que feia que pegar-li com si fera un llàtic i el va deixar baldat que no podia ni menejar-se.

    Claro els veïns entonces van començar a escarbar altra volto i lo que tenia la colobra es que tenia una cria i claro, se veu que se creia que anaven a per la cria i se va defendre i li va pegar la palissa a l’home, no li va mossegar ni li va fer res més que el va deixar baldat i tirat en terre. [...]

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es