Canpop banner


    La font de la donzella

    Identificador: ireneescla
    Títol: La font de la donzella
    Tipus:

    Rondalla meravellosa

    Recol·lector: Irene Esclapez Sempere
    Informant: Dolores Nieves Sempere Fuentes
    Edat informant: 51
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 28 de maig de 2014
    Extensió:
    Text:

    Havia una volta en la serra de Santa Pola una donzella que no parava de plorar. Quan era de dia el Sol le preguntava què le passava i, per la nit, la Lluna també s’ho preguntava. Però encara seguia plorant.

    Un dia le va contar al Sol i a la Lluna què plorava perquè l’agra[da]ria conestre la mar. Però la pobreta seguia plorant. Entonces vingué un mag i le va donar el desig de poder conestre la mar. La va convertir en aigua i anava per la terra hasta la platja de l’Antina. El temps va passar però la donzella, que era ara font, seguia plorant. Una a[l]tra volta el Sol i la Lluna le preguntaren què le passava, i plorant els contestà que volia vore al seu amat que s’havia quedat en la serra. Vingué el mago a[l]tra volta i le va dir que ell faria que el seu amat se reunira en ella.

    Una volta a l’any, el dia deu de julio, a les dotze del migdia tota l’aigua de la mar se fa dolça. I sempre tots els anys passa igual. És l’amat de la donzella que baixa de la serra. Per això se diu el dia del milacre. 

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es