Canpop banner


    [on estan els gats?]

    Identificador: alfonsosol
    Títol: [on estan els gats?]
    Tipus:

    Llegenda urbana

    Recol·lector: Alfonso Solís Caravaca
    Informant: Roberto Jornet Sánchez
    Edat informant: 22
    Localitat: Alacant
    Data enregistrament: 15/05/2014
    Extensió: Mp3
    Text:

    - R: Digues el teu nom.

    - I: Hola bon dia, hem dic Roberto Jornet.

    - R: Molt bé, i hui estem a 15 de maig de 2014, no?

    - I: Correcte.

    - R: Molt bé Roberto. La llegenda que ens vas a contar és de, de la ciutat o...

    - I: Sí, de la ciutat d'Alacant, açí, en la urbanització de la meua casa.

    - R: Molt bé.

    - I: Pues quan jo era petit, els meus amics i jo baixaven a la urbanització i resulta que veien a un muntó de gats. Aleshores, al cap d'uns dies els meus amics i jo pa entretindre'ns jugant pues fèiem com que els donaven de menjar, de beure, jugaven amb ells. Sempre que baixaven a jugar al futbol, al acabar, pues fèiem, fèiem això, anar a vore el gats com estaven, donar-lis el menjar cada dia.

    - I: Pues bé resulta que quan van passar els anys a poc a poc, a poc a poc vam anar vegent com els, com els gats anaven desapareixent. I exactament nosaltres no sabíem si era perquè es van fer majors i no els donaven de menjar o perquè van ser espantats o se'n van anar a un altre puesto per a buscar el seu menjar del dia a dia.

    - I: Jo no sé què va passar exactament amb els gats, però conta la llegenda que van ser els xinesos al vindre, que els caçaven per a, per a menjar-se'ls en el seu restaurant. Dona la casualitat que aquestos xinesos del restaurant viuen açí en la meua urbanització, que tenen açí un pis.

    - R: I has anat al restaurant?

    - I: Si, he anat varies vega[d]es i la veritat que la carn la trobava bona, però no és una carn que siga de vedella, sinó més bé d'un altre tipu[s] de carn que, no sé que, no l'he, l'he menjat altres vega[d]es, però que m'agrada.     

    - R: Bé, conta'm el que em vas contar del terrat del teu edifici

    - I: Si, pues un dia el meu pare va vindre a casa i em va contar que un veí va vore com a restes d'animals dissecats o secant-se per a cuinar-se

    - R: Això al terrat

     

    - I: Si. És com si foren restes de peixos o alguna cosa aixina. I ja es va començar a dir que podrien ser els gats que van desaparèixer. Sempre escolte aquest[s] comentaris, però jo no sé si astò es de veritat o no, però, encara que si es de veres que des de que van vindre els xinesos els gats van desaparèixer. I no sé si serà casualitat o no, ahí està el misteri.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es