Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • «[La bruixa de l'esglèsia d'Agost]».


    «[La bruixa de l'esglèsia d'Agost]».

    Identificador: SusanaBere
    Títol: «[La bruixa de l'esglèsia d'Agost]».
    Tipus:
    Recol·lector: Susana Beresaluze Gil
    Informant: Oscar Rodríguez Mira
    Edat informant: 18
    Localitat: Agost
    Data enregistrament: 07/05/2014
    Extensió:
    Text:

    "Fa molts anys  en agost no havia església, I els habitants d’Agost van decidir construir una. Però mentre construïen l’església, va aparèixer una bruixa.

    A la bruixa no l’interessava  la construcció de l’esglèsia, i va aconseguir paralitzar les obres d'ampliació de l'església, espantant a tot el món del noble.

    Un dia arribà un home estranger, el qual portava una capa negra i va lluitar amb la bruixa fent un gran soroll en tot el poble. La gent tenia molt de por però prompte es va fer la calma. Al dia següent, ja no van vore a la bruixa pel poble.

    Uns dies més tard, un veí que vivia davant de l'església va descobrir la cara d'una persona a la paret de l’església. Es semblava a la cara de la bruixa.

    l'home més vell del poble tenia una teoria: com que ja no havien vist la bruixa rondant pel poble, i la cara es semblava molt a la bruixa,  pensaven que es va quedar estampada contra la paret després de la baralla amb el home estranger.

     

    Hi ha  gent que pensa que era San Pere, que va ajudar als habitants d’agost a desfer-se de la bruixa."

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es