Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • [El misteriós capellà de l´església de Sant Josep]


    [El misteriós capellà de l´església de Sant Josep]

    Identificador: nataliasot
    Títol: [El misteriós capellà de l´església de Sant Josep]
    Tipus:
    Recol·lector: Natàlia Soto Vidal
    Informant: Irene Canals Cartagena
    Edat informant: 37
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 20/05/2014
    Extensió:
    Text:

    Hola! M´anomene Irene Canals Cartagena i sóc d´Elx al igual que tota la meua família . Tinc trenta-set anys, i la següent llegenda que fa tremolar de por, me la va contar la meua iaia quan jo era xicoteta. Aquesta va suseder en la església de San José que es troba al costat de la Biblioteca General, la qual era abans un convent de monjes, on també han passat coses que han posat la pel de gallina, com l´aparició d´un monje arrastrant una cadena per la Biblioteca.

    Bé, ara, comence la història de l´església de San José. Tracta sobre una parella que volen casar-se i van a aquesta església per bonica i antiga, i una de les més tradicionals de la ciutat. Una vegada allí, parlen amb el cura sobre el seu dia, tan normal, però entonses aquest les diu que han de tornar altre dia, per a concretar més detalls per algo tan bonic com la unió d´un matrimoni.

    Així, que se despideixen d´ell i se´n van.

    Quan arriba el dia de la cita amb el cura es troben que aquest no està i pregunten a un altre que hi havia per allí. Aquest cura no donava crèdit al que la parrella li explicava. Per què? Què passava?

    Resulta que el cura amb el que havien parlat l´altra vegada portava més de quaranta anys mort. La parella es va quedar perplexa perquè havien parlat amb un fantasma!

    El cura actual fins i tot els va ensenyar un llibre amb fotos per a confirma, i no hi havia dubte. Quina por!

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es