Canpop banner


    L'home del cementeri

    Identificador: pablodiez1
    Títol: L'home del cementeri
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Pablo Díez Botella
    Informant: Antonio Díez Coves
    Edat informant: 84 anys
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 26/05/2014
    Extensió:
    Text:

    Va....va... quizas cent anys o per ahí, segun Pepe era un home molt ric, i Pepe se n’anà per ahí i m’anegué per ací als trenta anys o en fin, tots els anys eixos .? Vingué i no tenia rés, era molt pobre ja.

     

    Entonces, Com no tenia on dormir se n’anà al cementeri i ell dormia dins del cementeri en una tumba. Tenia un cas de que un dia passava uno pel carrer,per la part de fora del cementeri, i s’assonà ell per dalt de la tumba i diu “oiga, m’he dona foc?” i aquell ix corrent i assustat.

     

    I claro, Pepe [...] feia la vida. De nit se n’anava allí i entre el dia estava [...] per ahí perquè ho havia perdut tot.

     

    Entonses, ell nit al que hace allí, el xiquillo podien fer alguna gamberrada i se clavaren al cementeri. Per dins del cementeri anaven i ix ell, i tots els assustaren i ixqueren corrent. Claro, i uno d’ells caigué i se queá allí. S’anaren en seguida corrent, s’ho digueren als seus pares de que s’havia quedat en el cementeri.

     

     

    Quan tornaren, estava mort el xiquillo.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es