Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • L'aparició de la imatge de la Mare de Déu.


    L'aparició de la imatge de la Mare de Déu.

    Identificador: adrianmart
    Títol: L'aparició de la imatge de la Mare de Déu.
    Tipus:
    Recol·lector: ADRIAN MARTINEZ CASCALES
    Informant: ANA SÁEZ MARTÍNEZ
    Edat informant: 27
    Localitat: ELX
    Data enregistrament: 01/06/2014
    Extensió:
    Text:

    Vaig a contar-te la llegenda sobre com va aparèixer la imatge de la patrona d’Elx. La llegenda conta que es trobava Cantó a la platja del Tamarit al seu puesto de treball, perquè era alfarer, quan va veure una caixa a la vora del mar. Eixa caixa portava una inscripció on deia“Sóc per a Elx”. I quan la va obrir va vore que apareixia una imatge de la Mare de Déu i una partitura. Prompte va anar corrent a Elx per a contar la notícia, però aquesta notícia a més d’arribar a Elx, va arribar a Oriola i Alacant. I a la platja es va plantar molta gent d’aquestos tres puestos, perquè els d’Alacant i de Oriola deien que no estava res clar que esa imatge pertenyera al poble d’Elx perquè si així fora el cofre hauria aparegut a les seues platges i no al Tamarit que era d’Alacant.

    Així que, finalment, per a resoldre aquest problema van anar a un camí de tres vies on cadascuna d’aquestes vies tirava per a un poble diferent: una anava a Elx, altra a Alacant i una tercera que anava fins a Oriola. Van posar a tres bous al centre d’aquestes tres vies amb els ulls tapats i una carreta. A la carreta van posar el cofre amb la imatge de la verge i les partitures i van deixar que els bous triaren el camí per anar a qualsevol dels tres pobles. Els bous triaren finalment anar per a Elx, aleshores així va quedar establert que eixa imatge era la verge d’Elx perquè ella havia manat als bous tomar eixe camí.

    Quan va arribar a Elx, la  van posar a l’ermita de San Sebastià, que és eixa ermita que està molt prop de la basílica de Santa Maria. 

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es