Canpop banner


    Jaume el Barbut

    Identificador: mirianaria
    Títol: Jaume el Barbut
    Tipus:

    Llegenda de bandolers

    Recol·lector: Mirian Arias Ruiz
    Informant: Montserrat Galvañ Gómez
    Edat informant: 36
    Localitat: Catral
    Data enregistrament: 02/06/2014
    Extensió:
    Text:

    Conta la[?] llegenda que Jaume el Barbut va ser un bandoler que vivia a Crevillent. Se’n va anar a Catral a treballar, però allà el van fer una trampa. Li van culpar d’un homicidi que ell no havia fet. Un dels bandits de la zona va intentar robar en la finca que Jaume guardava, en l’enfrontament entre els do[s] Jaume va disparar al bandit morint este.
    S’amagava en les muntanyes i el gos que tenia li tirava una corda perquè ell pogués pujar a la cova sense que ningú descobrira la seua guarida.
    Els guàrdies van descobrir la seua guarida, van entrar sense que s’assabentara i el van agafar. El van conde[m]nar a mort i van esbocinar el seu cos i el van repartir pels llocs on havia actuat: El cap s'exposà en l'Ajuntament de Crevillent, el peu dret fou al Fondó de les Neus, l'[e]squerre a la presó de Jumella, un braç a Elx, i l'altre a Múrcia.
    I açò es tot el que conec de la llegenda de Jaume el Barbut.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es