Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • [La raboseta i la fira de Concentaina]


    [La raboseta i la fira de Concentaina]

    Identificador: miriamverg
    Títol: [La raboseta i la fira de Concentaina]
    Tipus:
    Recol·lector: Miriam Vergara Ortiz
    Informant: Maria Teresa Agulló Baeza
    Edat informant: 59 anys
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 19/05/2014
    Extensió:
    Text:

    Bé la raboseta  van n’anar a la fira de Cocentaina. Te’l conte?

     

    -Val

     

    La raboseta i el, el llop eh.... La raboseta volia fer-li una passada al llop perquè le... estava cansada d’ell i.... li tenia molta mania aleshores eh.... el llop volia menjar-se la raboseta... El llop anava darrere de menjar-se’n  a la raboseta i eh va..... tocava sa porta i li deia:

     

    -          Raboseta, obri’m

     

    I la raboseta no le obria. Aleshores un dia eh.. la va vore pel carrer i li va dir:

     

    -          Raboseta, perquè no quedem per a anar a la fira de Cocentaina que és dintre de poc i serà...... emm, i ei bé i a quin[a] hora podem anar? A les quatre de la vesprada?

     

    El llop sabia que la raboseta era molt golosa i allí [hi]hauria moltes llepolies: eh... caramels, eh.. sucre, maduixes amb sucre, moltes coses que a ella li agradaven , mel...

     

    Eh... per tant, la raboseta va anar a sa casa i va començar a pensar i es van anar-se’n a la fira molt de matí, molt de matí en comptes d’anar a les quatre de la vesprada que havia quedat amb el llop. Se’n va anar prompte i va comprar de tot. Hi va comprar un[a] olla de fang. Aleshores, venia per la fira amb l’olla de fang i va vore que venia el llop. I l’olla era molt gran, i ella el que va obrir i se va ficar dintre. I el llop que estava cansat va vore aquella olla i va seure allí.

     

    -          Ai quin dia més fart! Que fart estic de tant de sol, estic cansat.

     

    I va estar allí una bona estona. La raboseta quan ja va creure que se n’ havia anat va obrir l’olla, va mirar i va continuar cap a sa casa. I eh... per la vesprada el llop va anar a la fira i la va buscar i va buscar i no la va trobar. Mentre[s]tant, després se’n va tornar a la casa de la raboseta i mentre[s]tant ella havia posat al foc l’olla gran amb oli eh... i el llop eh... va intentar entrar i ??

     

    -          Raboseta obri.- i la raboseta no li obria. Aixina moltes voltes

     

    Fins que va pensar d’entrar per la ximenera. I li diu.

     

    -          Si pos ara entraré per la ximenera

     

    -          Diu -No caps!, no va a poder ser, voràs com no caps!

     

    I ella anava picant-lo perquè intentara entrar. Aleshores el llop es va ficar per la ximenera i va caure dins de l’olla, dins de l’oli.

     

     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es