Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • Llegenda de la Mare de Déu de les Neus


    Llegenda de la Mare de Déu de les Neus

    Identificador: NievesAlte
    Títol: Llegenda de la Mare de Déu de les Neus
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Nieves Alted Senabre
    Informant: Teresa Cerdá Varó
    Edat informant: 84
    Localitat: el Fondó de les Neus
    Data enregistrament: 25/05/2015
    Extensió:
    Text:

    LA MARE DE DÉU DE LES NEUS

     

    - La Mare de Déu va aparèixe[r] l'any 1418, Iglesia parroquial. Va ser venguda pa Asp i el Fondó, però después s'ho van combatí[r] els asperos i els fondoneros i va teni[r] que fe[r] una capilla pa pode[r] de[i]xa[r]-la en el Fondó i l'ermita seria La ermita de San Pedro el dia 5 d'agost.

    - Com va aparèixe[r]?

    - Com va aparè[i]xe[r]? En tres peregrinos. Van veni[r] tres peregrinos. Se'n van alça[r] de matí i van vore tres peregrinos en la porta de la ermita de San Pedro i se'n van discuti[r] els asperos i els fondoneros per ella, que la volien i se va queda[r] en el terme del Fondó, en el terme de Asp. I después se van oposa[r] i va ser la Mare de Déu venia pal Fondó.

    - I com s'anomena Nieves? Per què?

    - Perqué va aparèixe[r], diuen que va aparèixe[r] nevan[t], se diu en l'escri[p]tura, eso en las leyendas, que va aparèixe[r] nevant i unos volien posa[r]-li Mare de Déu de l'Assumpció i altres volien posa[r]-li Mare de Déu de les Neus i se va queda[r] en Mare de Déu de les Neus.

    - Molt bé.

     

    - No se más historia.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es