Canpop banner


    La cova del llop marí

    Identificador: RocioMuñoz
    Títol: La cova del llop marí
    Tipus:
    Recol·lector: Rocío Muñoz Guilabert
    Informant: Ángeles Grau
    Edat informant: 73
    Localitat: Tabarca
    Data enregistrament: 01/05/2015
    Extensió:
    Text:

    Mira vaig a contar[-v]os una història, això passà quan jo era bastan[t] petitona, ma mare i tres o quatre amigues anaven sempre a llavar la roba a una espècie de laguna. I un dia quan estaven allí llavant, estaven allí cantant, estaven passan-t[-l]o molt bé, pues de pronte vam acomençar a tirar-les pedres, pedres, un[e]s pedretes allí, i aquelles pues miran[t] per tots el puestos pues no veien res, da on ixen estes pedres?

    Al final s’asustaren i d[e]ixaren la roba i tot allí, se n’anaren al poble, a cridar als seus homos i van vindre deu o dotze homos, cada uno llevava un garrot, una estrà, cada uno llevava una espècie de arma pa vore allí lo que havia, estaven asustàs, pensaven que estava eixin[t] d’allí un demoni.

    Entonses com havia una cova aixina ben gran van entrar, pos, en bastanta por, entraven i preguntan[t], hay algú aquí? Hay algú aquí? I començaren a tirar-li els pedres altra volta i fugiren to[t]s asustas, i què fem? Ahí està passant algo, serà el demoni que s’ha disgustat perquè venen aquí tantes dones.

     

    I bueno pues poquet a poquet van entrar un darrere de a[l]tre i quan entraren al fon de la cova van vore que allí havien dos llops marins, eren petitons i aquest[os]: mira, mira lo que mos han trobat, estaven tots molt contents, aplaudien i tal. I van pensar deixa[r]-los allí i lleva[r]-lis algo de menjar i deixa[r]-los que se feren grans aixina. I bueno, un altre dia van anar a vore-los i ja no estaven, els llops igual que anigueren, se foren un a[l]tra volta, i ja mai mai aparegueren per allí. Esta es la història del llop marí, per això esta cova li diuen la cova del llop marí.  

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es