Canpop banner


    El guardià de Mariola

    Identificador: SilviaMoli
    Títol: El guardià de Mariola
    Tipus:
    Recol·lector: Silvia Molina Moltó
    Informant: Pau López Berbegal
    Edat informant: 24
    Localitat: Alcoi
    Data enregistrament: 30-4-2015
    Extensió:
    Text:

    Diu la llegenda que ací en [a] Alcoi, els homens [homes] anaven a caçar, i es divertien molt sense respectar els animals, fins i tot caçaven més allà [enllà] del que creien necessari.

     

    Però una nit d'estiu, va haver una immensa tormenta [tempesta] que va durar moltes hores, sent una llarga nit per als d’Alcoi. 

     

    Un dels relàmpagos [llampecs] va arrancar un tros de la muntanya de Mariola. Conta la llegenda, que aquest tros de muntanya, va ser convertit en un senglar gegant que habitava per la muntanya, protegint els éssers vius que en ella [aquesta] vivien.

     

    Com era típic, els homens [homes] del poble anaven a Mariola per poder caçar, però des que va ocórrer aquesta tormenta [tempesta], els homens desapareixien i no tornava ningú a saber res d'ells.

     

     

    Explica la llegenda, que aquestes persones desapareixien perquè el gegant senglar se’ls menjava com a càstig per fer mal a la seva estimada naturalesa. Des d'aquest dia, la gent va començar a respectar la naturalesa i els éssers vius que en ella habiten.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es