Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • [Els fantasmes del Preventori d'aigües de Busot]


    [Els fantasmes del Preventori d'aigües de Busot]

    Identificador: joserodrig
    Títol: [Els fantasmes del Preventori d'aigües de Busot]
    Tipus:

    Llengenda de fantasmes

    Recol·lector: José Rodríguez Serrano
    Informant: Alberto Arenas Pertusa
    Edat informant: 24
    Localitat: Busot
    Data enregistrament: 28/05/2015
    Extensió:
    Text:

    Bé, la llegenda que conec tracta sobre el Preventori d’aigües de Busot, Alacant.

    Aquesta història té part de realitat i part de llegenda, i es que es diu que va ser el Comte Don Jusep qui va alçar dos edificis a uns terrenys deserts de Busot. Un per als clients mes enriquits i un altre per als clients amb menys diners, i va anomenar al complex Hotel Miramar. Aquest Hotel tenia tota classe de disponibilitats, inclòs havien construït una església dins del mateix.

    El Hotel Miramar va funcionar durant anys fins al 1920 que va tancar, no obstant, cap a 1936 va ser adquirit per l’estat espanyol i es va convertir en un Preventori Nacional Infantil per al tractament dels nens i nenes amb tuberculosi. Durant tots els anys que va funcionar el Preventori van morir molts xiquets i xiquetes debut a tractaments que no massa coneguts en aquella època.

     

    Desprès d’unes dècades va desaparèixer momentàniament <enfermetat>> i va tancar les portes i <a dia>>, encara continuen tancades, no obstant, son moltes les persones que les forcen per a entrar i experimentar els fenòmens que allà dins passen, ja que, la llegenda diu que es poden veure els esperits dels infants morts al preventori a més d’altres esperits de les persones que van habitar l’Hotel en l’antigüetat.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es