Canpop banner


    El jugador de Petrer

    Identificador: kevinnavar
    Títol: El jugador de Petrer
    Tipus:

    Rondalla

    Recol·lector: Kevin Navarro Ruano
    Informant: Julia Ponce
    Edat informant: 22 anys
    Localitat: Petrer
    Data enregistrament: 01/05/2016
    Extensió:
    Text:

    La història de el jugador de Petrer narra que hi havia una vegada un home que es deia Pere Mestre, que vivia al carrer Major de Petrer. Què passava? Que ell tenia un vici i era jugar a les cartes i apostar tots els diners. Un dia, de tant apostar ho va perdre tot, va pe[r]dre l’herència que els seus pares li havien deixat, les terres, els cultius...i ell no sabia com podia recuperar-les, perquè ell no tenia cap de diners. Aleshores, va dir:

    - Vendria la meva ànima al dimoni si poguera recuperar la meva fortuna.

    Aleshores, el dimoni se li va aparèixer i va fer un pacte amb ell. El dimoni li donaria una bossa plena de monedes d’or màgiques, per tal que Pere recuperar la seua fortuna, i per a canvi li donaria la seva ànima, en un període de temps de deu anys. Però Pere, que era molt llest, li va posar una condició, i era que li donaria la seua ànima, en deu anys, però quan no hi quedaren garrofes als garrofers.

     

    Va passar el temps i Pere va recuperar la seua fortuna, va jugar a les cartes i guanyava, jugava i guanyava... Es va casar i tot, i quan van passar deu anys el dimoni va tornar [...] a per l’ànima de Pere. Aleshores, Pere el va dur a on hi havien garrofers, i van vore que el garrofer encara tenia fruits. I és que resulta que aquest arbre és uns dels arbres que mai perden els fruits. Doncs Pere, va guanyar i va recuperar la seua fortuna i no li va haver de donar la seua ànima al diable.  

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es