Canpop banner


    Vinguda de la Verge

    Identificador: patriciapa
    Títol: Vinguda de la Verge
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Patricia Pardo Alonso
    Informant: Carolina Ibarra Mateu
    Edat informant: 22
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 20 de maig de 2017
    Extensió:
    Text:

    Segons la tradició popular d’Elx, al desembre de l’any 1370, un soldat guardacostes anomenat Francès Cantó va trobar a la platja del Tamarit un arca que portava en la seua coberta la inscripció “Sóc per a Elx”. Cantó va obrir la caixa, ¿i a que no sa[p]s el que va trobar dins d’ella?

     

    A l’interior hi havia una imatge de la Verge Maria i uns fulls amb el text i la música per a l’escenificació de l’Assumpció de la Verge. Sorprés, Cantó va cavalcar fins a Elx per a comunicar-les el descobriment, i to[t]s els il·licitans van anar a la platja per arreplegar a la Verge. Una vegada allí es van trobar als veïns d’Alacant i Oriolo, que també volien llevar a la Verge als seus respectius pobles.

     

     

    Però la disputa es solucionà d’una manera molt fàcil. Van posar l’arca en una carreta tirada per bous i la van situar en un encreuament de camins per a veure quin camí triaven. I finalment, com ja sabràs, van triar la població d’Elx!

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es