Canpop banner


    El Clot de la Mare de Déu

    Identificador: josegarcia
    Títol: El Clot de la Mare de Déu
    Tipus:
    Recol·lector: José García Barberá
    Informant: Alberto Chordá Martí
    Edat informant: 33
    Localitat: Borriana
    Data enregistrament: 23-5-2017
    Extensió:
    Text:

    Anem a parlar de la llegenda del Clot de la mare de Déu. El Clot de la mare de Déu està ubicat a Burriana, la capital de la Plana Baixa i és una ciutat de la província de Castelló. Burriana té un paratge natural, que prové d’un riu subterrani que vora a dos kilòmetres del mar torna a aparèixer i se crea un paratge natural fent una desembocadura del riu al final.

     

     

    Conta la llegenda, que sobre el 1200 o el 1300 després de la reconquesta, uns pastors anaven per la zona i tenien allí el seu ramat. Tots els dies, quan les campanes de l’església repicaven, ells notaven un repicar dins de l’aigua. Un dia, u[n] d’ells, estranyat de sentir sempre el mateix soroll, es va submergir a l’aigua per vore que era eixe soroll que repicava sempre dins del clot. Hi va trobar una campana que feia eixe repicar i baix de la campana hi havia una imatge de la mare de Déu que la van traure d’allí i es va restaurar. D’es d’eixe moment rep el nom del Clot de la mare de Déu. 

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es