Canpop banner


    [Marieta i el mort]

    Identificador: sergiogarc
    Títol: [Marieta i el mort]
    Tipus:

    Rondalla

    Recol·lector: Sergio García Antón
    Informant: Luis Manchón Torres
    Edat informant: 26
    Localitat: Crevillent
    Data enregistrament: 12/05/2017
    Extensió:
    Text:

    Marieta i el mort

     

    Bé, vaig a contar una rondalla que és típica de Crevillent, bé a mi me la va contar ma auelo i la rondalla és la de Marieta i el mort.

     

    Diu que, una volta havia una xiqueta que li dient Marieta  i sa mare la va manar a comprar alls, i quan va anar a per alls resulta que es va entretindre i va encontrar la tenda tancà. Entonces se’n va anar, va pensar on podia anar a trobar alls, i se’n va anar al cementeri, i resulta que va vore en una de les tumbes una cabeça d’alls, i la va agarrar i va tornar a sa casa. Entonces sa mare va fer la sopa amb els alls i tot, i quan van acabar de sopar, Marieta va vore un poc la tele i se’n va anar a dormir, perquè al dia siguient tenia escola. I quan estava dormint, resulta que a mitja nit va començar a escoltar unes veus i uns crits que deien: “Marieta, per la primera escalera vaig”, i Marieta no sabia exactament que era això. Després deia: “Marieta per la segona escalera vaig, Marieta per la tercera escalera vaig”, així contínuament, hasta que de repent, cada volta sentia la veu més i més forta... “Marieta per la quinta escalera vaig, Marieta per la sexta escalera vaig”, hasta que al final de sobte es va obrir la porta de la seua habitació i va dir: “Marieta ja estic aquí!”, i va raptar a la xiqueta i ja mai s’ha tornat a sabur res més de Marieta, no se sap res, i és una historia que sempre s’ha dit per el meu barri de Crevillent, esa rondalla de Marieta i el mort.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es