Canpop banner


    Sant Jordi i el drac

    Identificador: claudiabar
    Títol: Sant Jordi i el drac
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Claudia Bartet Valera
    Informant: Begoña Cortés Albero
    Edat informant: 36
    Localitat: Banyeres de Mariola
    Data enregistrament: 26/05/2017
    Extensió:
    Text:

     

     

    Conta la llegenda, que en una vil·la coneguda pel nom de Banyeres, que es troba a la Serra de Mariola fa molts segles un cavaller va matar un drac per véncer una maledicció.

    El drac era ferotge i amb el seu alé matava bèsties i persones i se les menjava. Per calmar la voracitat del monstre al poble van acordar oferir-li cada dia un animal, però arriba un dia que ja no quedava cap ànim. I, llavors el poble va acordar que per a què no matés a tothom, li oferien per sorteig una donzella.

    Però un dia li va tocar a la filleta única del rei, aquest destrossat va suplicar i va oferir tot el seu or i el seu regne per tal d'evitar que el drac devorara a la seua filla. El poble havia dit que no es farien diferències i li va exigir que fes com tothom perquè sinó el drac se'ls menjaria a tots. El rei va cedir i tots van dur a la princesa davant del drac, però en aquell moment, just quan el drac va obrir la boca per menjar-se a la princesa, va aparéixer Sant Jordi dalt d'un cavall blanc, armat amb una llançat va oferir de mort a la bèstia i la va fer caure als peus del cavall.

    Tot el poble ho va vore, Sant Jordi va cridar fort que mai més haurien de tindre por. Açò és una llegenda, les llegendes no cal que siguen veritat, n'hi ha prou que siguen boniques. 

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es