Canpop banner


    Carrer Massianet

    Identificador: carlapoved
    Títol: Carrer Massianet
    Tipus:
    Recol·lector: Carla Poveda Peinado
    Informant: Fernando Poveda
    Edat informant: 53
    Localitat: Monòver
    Data enregistrament: 19/05/2017
    Extensió:
    Text:

    Hola, sóc Fernando. I vaig a contar una històrio, una leyenda, que es conta aquí que va ocurri[r] aquí en Monòve[r].

    I és a[i]xò, pos diu que en el sigle dèneu, dos jovens se van barallar en un carre[r] d’aquí del poble i, un d’ells va apunyala[r] a a[l]tre matan[t]-lo. El jove va desaperè[i]xe[r], el assessí va desparè[i]xe[r], i ja no se va sabe[r] res d’ell. Hasta que passats mol[t]s anys, en el mate[i]x carre[r], [hi] havia [hi] havia una, estaven barallan[t]-se a[l]tra volto dos jovens  i un flare capuchino que passava per allí va ana[r] a intenta[r] separar-los, en tan mala sort, que el van apunyalar a ell.

     

    Però, [ab]ans de mori[r], va di[r] que fe[i]a mol[t]s anys, en aquell mate[i]x carre[r], ell va apunyala[r] a un jove, a ell li dien, ell era Massianet i va desaparè[i]xe[r], se va clava[r] a flare capuchino pa’ que no l’encontraren i, des d’entonces, aquell carre[r], al carre[r] li van posa[r] Carre[r] Massianet i, en el lloc que van ocórri[r] e[l]s fets van posa[r] una creu que nincara està, en el mate[i]x carre[r].

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es