Canpop banner


    La llegenda del monje

    Identificador: belenferra
    Títol: La llegenda del monje
    Tipus:

    Llegenda.

    Recol·lector: Belén Ferrández Giménez
    Informant: Gema Belén Fajardo
    Edat informant: 38
    Localitat: Oriola
    Data enregistrament: 01/06/2017
    Extensió:
    Text:

    -                Hola, sóc Gema. Tinc 38 anys i só[c], só[c] de Crevillent, però fa molts anys que visc a Oriola. De fet treballec en l’escola de Santo Domingo, on conten la [l]legenda que a partir d’ara vaig a contar-vos un poc, que l’he senti[t] moltes voltes des de que estic aquí i comence.

     

    A vore, diuen, conten per aquí per el col·lege que abans havien molts cures que donaven por, volien donar-li por als internes que treballaven, que estaven aquí quedant-se en el col·lege, en l’escola. Hi havia un pare que es d[e]ia el pare Furgus, que va se[r] un jesuïta del col·lege, que era una eminència de persona. Va fer de fet, le agra[da]va, li agra[da]va molt investigar sobre els, va descobrir un, un cementeri per ací per Oriola i sempre estava, molts agricultors i molta gent venien a preguntar-li coses que havien vist o que havien descobert sobre algunes pedres o ossos o cualquier cosa. Vamos, diuen que sabia de tot. A partir de ahí, conten, la [l]legenda és que un dia d’eixos que estava per la montanya descobrint o investigant o buscant coses sobre les pedres o les roques o, va caure, se va despenyar per la montanya i mentres caia a, en la mà, va fer una senyal, una creu en la seua pròpia sang, A partir d’eixe dia diuen que cada, cada uno de Noviembre, va passejant-se per el col·lege amb una campaneta, fent sonant una campaneta, el seu, el seu espíritu. De fet, diuen molts inter, molts alumnes que eren internes, internos, que van, els van, l’han vist i han sentit sonar la campaneta del pare Furgus. I eixa és la llege, la [l]legenda.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es