Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • Llegenda de la cara del moro d'Alacant


    Llegenda de la cara del moro d'Alacant

    Identificador: jesusferna
    Títol: Llegenda de la cara del moro d'Alacant
    Tipus:
    Recol·lector: Jesús Fernández Salinas
    Informant: Jordi Corbí Gomis
    Edat informant: 33
    Localitat: Alacant
    Data enregistrament: 28/05/2017
    Extensió: 3,08
    Text:

    -Hola sóc Jesús Fernández i ara gravaré a un amic meu que es diu Jordi Corbi contant una llegenda que li contava la seua iaia quan era petit sobre Alacant.

     

     

     -

    Bon dia, comence:

     

     

    En una ocasió durant una festa hi havia una bella princesa mora que vivia a Alacant. Esta princesa estava...no volia estar amb els seus familiars perquè li obligaven a casar-se amb el sultà de Damasc.

     

     

    Aleshores durant eixa festa va escapar i de sobte es va trobar amb un príncep dels cristians, el xic es deia Ricardo D'Onyate. Ella va tornar sense dir res i va ajudar-li al príncep a escapar de la fortalesa on s'encontrava.

    Se van enamorar i poquet a poquet ells van continuar veient-se. El pare volia que es casara amb el sultà de Damasc, aleshores li va demanar a una criada que vigila-se les escapades que feia la princesa. Quan la criada li va veure, es va adonar de que estava veient-se amb un jove cristià i se'l va dir al sultà que molt molt molt cabrejat va aconseguir atrapar-lo en una de les escapades que feia la seua filla Zahara.

    Al dia següent d'atrapar-lo va dir que volia assassinar-lo, com? penjant-lo de la torre més alta del castell.

     

     

     

    La princesa li va rogar i rogar que no tornara a fer això perquè ella estava enamorada de veres d'eixa persona i al ser contraris no podien. El sultà li va prometre a la seua filla que si al dia següent Alacant es despertava tapat de blanc, li perdonaria la vida i li deixaria casar-se amb el príncep cristià.

     

     

    La princesa va estar tota la nit resant per tractar de que nevara eixa nit en Alacant. Al dia seguen quan se va alçar tota la ciutat estava blanca mb una capa de neu i la princesa va anar ràpidament a l'habitació del seu pare per a dir-li que perdonara la vida a la seua parella.

    Quan va anar es va trobar a la seua parella, al xic cristià, penjat de la torre més alta de la fortalesa. Aleshores, el que va fer, va ser abrasar-lo molt fortament per a tractar de salvar-lo, ja estava mort. Aleshores la princesa enfurida i amb molta ràbia se va tirar per la falda de la muntanya. Al veure el sultà la seua filla caure i morir també es va tirar i va ser una condemna que va haver de complir tota la seua vida. Per això va aparéixer la cara d'eixe malvat sultà a la muntanya d'Alacant.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es