Canpop banner


    El boig de Bétera.

    Identificador: sandragait
    Títol: El boig de Bétera.
    Tipus:
    Recol·lector: Sandra Gaitán Rovira
    Informant: Isabel Santonja
    Edat informant: 25
    Localitat: Serra
    Data enregistrament: 21/05/17
    Extensió:
    Text:

              Mira, la historia que a mi em contaven de xicoteta al meu poble era aquesta, ja fa molts anys quan encara els telèfons mòbils eren cosa de privilegiats. 

    La llegenda crec que deia així.. Fa uns dies, en una nit molt fosca, una parella de joves anava en cotxe de tornada a casa. Tornaven de passar una nit molt divertida amb uns amics, quan acabaven d'eixir de Naquera encara lluny del poble, el cotxe va començar a fer uns sorolls estranys, fins que finalment es va aturar. El xic va decidir eixir a vore que passava, i es va adonar de que s'havia quedat sense gasolina. Va pensar caminar fins a una gasolinera que hi havia entre els dos pobles, mentre la seua novia esperava al cotxe i així o va fer la xica. Ella tenia un poc de por per quedar-se a soles perquè tot estava molt fosc en aquella carretera, així que va posar la radio per sentir-se més acompanyada. 

    Estava tan tranquil·la escoltant musica quan de sobte, la cançò que estava sonant es va cortar, i una veu que eixa de la radio va dir: "noticia d'última hora, un boig molt perillós s'acaba d'escapar del manicomi de Bétera, no eixiu de les vostres cases fins a que la policia el trobe." 

    I en aquell mateix moment la xica va a començar a sentir colps molt forts damunt del cotxe, asustada i morta de por va tancar els ulls i va esperar a que els colps pararen. 

    Quan els colps van parar, ja estava quasi eixint el sol y la xica va eixir del cotxe. 

    I no pots imaginar-te que es va trobar.. el seu novio tirat a terra mort, i al vapor dels cristalls del cotxe posava "es el primer però no serà el últim, firmat el boig de Bétera".

     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es