Canpop banner


    Els bessons

    Identificador: Jesusferna
    Títol: Els bessons
    Tipus:
    Recol·lector: Jesús Fernández Salinas
    Informant: Lucía Mansanet Juan
    Edat informant: 24
    Localitat: Alacant
    Data enregistrament: 06/07/2017
    Extensió: 494 paraules
    Text:

    -Hola, el meu nom es Jesús Fernández i ara gravaré a una amiga meua contant una llegenda que va escoltar quan era petita.

     

    --Aquesta llegenda s'anomena els bessons. El meu avi em va contar que hi havia dos bessons que es van enamorar de dues xiques. A sa mare, una l'agradava i l'altra no perquè una xica venia de bona família i estava ben vista i l'altra xiqueta era un poc més humil.

     

    Els dos germans que són els dos protagonistes d'aquesta història estaven molt enamorats d'aquestes xiques però sa mare no estava molt contenta amb la xica més humil. La mare dels bessons li deia al fill de la xica humil que li deixara, però el fill no volia perquè aquest xiquet la volia molt.

     

    El meu avi em va contar que aquesta mare, la mare dels dos protagonistes, es portava molt bé amb la xica de bona família, li feia regals cada vegada pel seu aniversari i per nadal. El fill li va preguntar per què no li feia regals a la seua novia a la que no era tan humil, i la mare li va respondre que ell, que el que tenia que fer, que allò que hauria de fer era que li deixara perquè aquesta xica no li agradava a la seua mare i trobar una altra com la núvia del seu germà i aleshores li faria regals a la seua núvia.

     

    El fill de la xica humil es va anar a fer la mili perquè en aquest temps tots els homes haurien de fer aquest treball i sa mare insistia en què la deixara però ell no volia perquè estava molt molt enamorat d'aquesta xica. Després d'un temps aquest xic va tornar de fer la mili i com li va agafar gelosia al seu germà perquè la seua novia si que tenia molt bona relació amb la seua mare, va agafar la escopeta i el va matar. Sa mare va pujar cridant la costa del castell cridant que quí l'havia matat al seu fill.

     

    La guàrdia civil li va dir el que havia matat al seu fill havia sigut l'altre fill perquè le tenia molt rancor i molta gelosia. Aquesta situació va ser una mica difícil perquè la mare no li agradava el seu fill perquè havia matat al seu besson. Com eren una família amb molts contactes, el fill no va anar a la presó però el fill no va a tornar a eixir al carrer pel matí. Solament eixia per la nit amb el seu pare i le posaven una manta pel cap i anaven a l'horta. El fill al temps es va anar a viure a França i es va casar i va tenir fills però el diu que n'hi ha... ? aquest fill diu que no hi ha cap dia que no se'n recorde del seu germà a pesar de que aquest bessons li havia matat. I aquesta es la llegenda dels dos bessons

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es