Canpop banner


    La cova de la tia Masoga

    Identificador: elisasanju
    Títol: La cova de la tia Masoga
    Tipus:
    Recol·lector: Elisa Sanjuan Cremades
    Informant: Elisa Isabel Cremades Ribera
    Edat informant: 54 anys
    Localitat: Ibi
    Data enregistrament: 25-04-2018
    Extensió:
    Text:

    Llegenda La cova de la tia Masoga

    La cova de la tia Masoga té una (l)legenda que diuen que ha passat de deveres però fa molts anys. Resulta que una xica del poble, que no era molt agracia(d)a, es va enamora(r) d’un xicot del poble de dine(r)s.

    Els pares del xic no la volien, entonces es van escapa(r) i quan van torna(r) els pares del nóvio no la volien. Entonces els pares els van separa(r) i al nóvio el van envia(r) fora a estudia(r). Entonces com estava molt mal vist, sos pares van voler casa(r)-la amb un xicot pobre. Però, claro, ella no va vole(r) i el xic menos encara. Entonces, sos pares la van tira(r) de casa al no vole(r)-se casa(r).

    I ella va busca(r) una cova p(er) a refugia(r)-se. La gent xarra de què la veien per ahí mol(t) mal arregla(d)a, era mol(t) bigotuda la dona, poc agracia(d)a i claro, al deixa(r)-se pues encara pitjor. Después, les males llengües diuen que pujaven homes del poble a fe(r)-li la visita a la cova.

    Hasta que al final, pos la dona anava pel poble, fe(i)a por, la gent s’espantava de vore-la, fe(i)a molta olo(r), mol(t) mal vestida, mol(t) mal arregla(d)a. Entonces ella seguia anant(t) a la cova a viure perquè la van renega sos pares. Hasta que un dia, ja de major, se la van troba(r) morta en la cova i, entonces, per això es diu la cova de la tia Masoga que està pel barranc dels Molins d’ací d’Ibi.  

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es