Canpop banner


    La serp del Litero

    Identificador: JuanJoseDu
    Títol: La serp del Litero
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Juan José Durán Navarro
    Informant: Andrea Barrachina Rico
    Edat informant: 25 anys
    Localitat: Castalla
    Data enregistrament: 22/5/2018
    Extensió:
    Text:

    En Castalla conten la llegenda de la serp del Litero. Diuen que fa molts anys en un mas que hi ha en la zona de la Serra del Litero vivien un home i una dona que tenien un xiquet. La dona totes les nits li donava el pit al xiquet, i clar, en esa època, i més vivint en el camp, no tenien llum, entonces per les nits li donava el pit a fosques. I un dia la dona quan es va alçar de bon matí va vore que, per la zona on l’havia donat el pit al xiquet, hi havien uns pèls llargs i de color blanc. La dona ho va llevar i no li va donar ninguna importància.


    Al dia següent, li va donar el pit i altra volta, quan es van alçar, va tornar a vore les pèls llargs i blancs. I clar, la dona ja va començar a mosquejar-se perquè va començar a pensar que esos pels, no tenien ningún animal per allí que siguera de color blanc ni que tinguera el pel tan llarg, no eren d’ells perquè no tenien canes ni res, i la dona ja va començar a mosquejar-se.


    I res, altra nit li va tornar a donar el pit al xiquet i la dona va dir: “vaig a estar atenta a vore si tornar a passar’’. Va estar atenta però no va passar res. I al dia següent tornaven a estar les pels altra vegada i va dir: “mira, esta nit vaig a fijarme, perquè com hi ha lluna plena per la finestra entra més claror i algo podré vore’’. I resulta que, eixa nit, quan estava donant-li el pit, per a la seua sorpresa, es que mentre el xiquet mamava del pit a la volta hi havia una serp, una serp molt gran i amb una melena blanca. La dona clar, es va asustar molt, però va descobrir el misteri.


     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es