Canpop banner


    La serp del Litero

    Identificador: JuanJoseDu
    Títol: La serp del Litero
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Juan José Durán Navarro
    Informant: Andrea Barrachina Rico
    Edat informant: 25 anys
    Localitat: Castalla
    Data enregistrament: 22/5/2018
    Extensió:
    Text:

    Hi havia una xiqueta que vivia en el Litero i una vesprada va eixir a pasturar a les cabres. Se’n va anar per el camp i de repent va vore una cosa a lo llarg que brillava, que brillava i que cada volta anava arrimant-se més a ella, poc a poc. La xiqueta es va quedar sorpresa, era una xiqueta d’uns 9 anys. Es va quedar sorpresa i es va quedar para[d]a per a vore que era, i quan ho va mirar bé, era una serp en plumes. La serp es va arrimar molt a ella i va passar per damunt, i clar, la xiqueta es va asustar molt, i de tant susto que tenia es va quedar bloqueja[d]a, es va quedar bloqueja[d]a tota la vespra[d]a. Van anant passant les hores, la xiqueta es va quedar en el puesto on estava, no es va menejar per res, i clar les pares estaven buscant-la. Van anar, la van trobar, van aplegar, li van preguntar que que li havia passat que perquè no havia tornat antes, i la xiqueta no deia res, no contestava. I al final clar, se la van dur al metge a vore que li passaba, la xiqueta seguia sense parlar. I al final, van conseguir que parlara i les va dir que havia vist una serp en plumes. Clar, es van quedar i van dir “en plumes no crec’’, perquè clar les serps no tenen plumes.

     

    I ho van comentar amb la gent del poble, i van dir d’anar a fer una batuda a vore si se la trobaven per la serra per a matar-la o algo, perquè clar pot ser molt perillós, la xiqueta es va asustar molt i no volien que tornara a repetir-se, I se’n van anar a buscar-la i se la van trobar per Tibi. I clar, quan se la van trobar es van donar compte de que no eren plomes, sino de que lo que la xiqueta es pensava que eren les plumes era la pell de la serp perquè es veu que era època d’estar canviant la serp i tal. Bueno, se la van trobar per Tibi, però clar ja no saben si era esa o no era, però era una serp molt gran.


     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es