Canpop banner


    Els banyets de la reina

    Identificador: SofiaSimon
    Títol: Els banyets de la reina
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Sofía Simón Brotons
    Informant: Pepe Casavella
    Edat informant: 89
    Localitat: El Campello
    Data enregistrament: 11/05/2018
    Extensió:
    Text:

    Jo [he] anat, jo [he] anat, anàvem allí a la bassa [de] la reina, que és la punta de la illeta. Allí a la bassa [de] la reina, allí anàvem a nadar xicons, bueno els xiquets, entonses era un xiquet.

     

    I, en la època dels embarcacions, de aquí que n’havien un muntó que anaven a la mar, volien els mateixos, bueno patronos dels embarcacions, els amos dels embarcacions, volien fer un mollet, perquè aquí moll en [El] Campello no n’havia.

     

    Els barques anaven a Alacant, al port d’Alacant. I ahí, havian allí pues aquí en [El] Campello haurien una barbaritat, moltes barques, quizá fora la província, el poble del Mediterrani amb més embarcacions, después ja va a anar a menys.

     

    I jo [...] i entonses vam proposar de fer un moll, i lo primer que vam fer va [ser] reblir el freu, allò es deia el freu, entre la costa i la illeta es deia el freu, i el vam tapar i lo únic que vam fer del moll va ser açò.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es