Canpop banner


    [El gos i la tortuga]

    Identificador: Nereacerez
    Títol: [El gos i la tortuga]
    Tipus:

    Llegenda.

    Recol·lector: Nerea Cerezo Fuster
    Informant: Josefa Maria Fuster Calvo
    Edat informant: 47 anys
    Localitat: Benidorm
    Data enregistrament: 30/05/2018
    Extensió:
    Text:

    Transcripció de la llegenda.

    Conta la leyenda que en el poble de Benidorm, en la platja de llevant i en el mirador del castell hi han dos pedres que són el gos i la tortuga.

    La gent més vella del poble no recorda des de quan están en la punta del Canfali, però sempre han estat ahí. Segons es conta la història és que el gos i la tortuga eren bons amics i nadaven junts buscant aventures.

    El gos sempre anava en el barco del seu amo i estava acostumbrat a vore els peixos dins  de la barca. Al baixar a terra, jugava en ells quan s'atracaven a les roques, tant jugava que a voltes caía a la mar trobant-se en tota classe de peixos i no parava de lladrar, tant tant lladrava que eixia mig aufegat.

    La tortuga sempre estava esperant-lo en la platja del Mal Pas, per a banyar-se junts i so passaven molt bé, encara que havia una gran diferència entre ells; uno tenia quatre pates i el atre un gran caparassó.

    Sempre nadaven alrededor de les roques de la punta del Canfali, entre les dos platjes perque tenien molta por del fondo del mar i de lo que allí s'amagava. Però un dia que la mar estava rebolicà les oles van dur una ballena ferida a la voreta de la platja on juaven el gos i la tortuga. Era molt gran, ni els més vells del poble havien vist una cosa igual i tant els va impressionar que els dos amics es van quedar de pedra, sense menejar-se i sense lladrar. 

    Des de entonces tenim als nostres dos amics, el gos i la tortuga convertits en roca, vigilant a tota la gent de Benidorm quan va a la platja a nadar.

    Llegenda corregida.

    Conta la llegenda que al poble de Benidorm, a la platja de llevant i al mirador del castell hi han dos pedres que són el gos i la tortuga.

    La gent més vella del poble no recorda des de quan estan ahí. Segons conta la història, el gos i la tortuga eren bons amic i nadaven junts cercant aventures.

    El gos sempre anava en el vaixell del seu amo i estava acostumat a veure els peixos des de dins la barca. Al baixar a terra, jugava amb ells quan s'atracaven a les roques, tant jugava que de vegades es queia a la mar trobant-se amb tota classe de peixos i no parava de lladrar, tant tant lladrava que eixia mig ofegat.

    La tortuga sempre estava esperant-lo a la platja del Mal Pas, per banyar-se junts i se'l passaven molt bé, encara que hi havia una gran diferència entre ells; uno tenia quatre potes i l'altre una gran closca.

    Sempre nadaven al voltant de les roques de la Punta del Canfali, entre les dos platjes perque tenien molta por del fons marí i del que allí s'amagava. Però un dia que la mar estava rebolicada, les ones van dur una balena ferida a la vora de la platja on jugaven el gos i la tortuga. Era molt gran, ni els més vells del poble havien vist una cosa igual i tant els va impressionar que els dos amics es van quedar de pedra, sense menejar-se i sense lladrar.

    Des d'aleshores tenim als nostres dos amics, el gos i la tortuga convertits en roca, vigilant a tota la gent de Benidorm quan va a la platja a nadar.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es