Canpop banner


    [Diego i Zobeida]

    Identificador: miguelange
    Títol: [Diego i Zobeida]
    Tipus:
    Recol·lector: Miguel Ángel García Calero
    Informant: Maria Cano Ripoll
    Edat informant: 21
    Localitat: Benidorm
    Data enregistrament: 02/05/2018
    Extensió: 1:31
    Text:

     

    Conta la llegenda que quan els àrabs estaven a la Península Ibèrica, concretament a Benidorm, la filla de Mubarak, Zobeida, es va enamorar d’un cavaller cristià anomenat Diego [?]. Com dos enamorats es volien casar. Però, Mubarak es va negar, ja que era cristià i no àrab. Aleshores eh... Mubarak... la filla de Mubarak (perdón) i Diego es van escapar. Però, els van atrapar mentre fugien i van clavar a Diego a la presó. En eixe moment, el que va passar es que Mubarak li va dir a Diego que... eh.. li va dir:

     

    -Te n’aniràs quan els camps de Benidorm estiguen coberts de blanc!

     

    Eh... va passar un temps i amb l’arribada de la primavera els ametlers en flor van cobrir tots els camps de Benidorm. Així que Mubarak va haver de complir la seua promesa i va haver de deixar lliure a Diego. I com que no volia que la seua filla Zobeida estigués trista va decidir... els va donar el seu permís per casar-se i ser feliços per sempre.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es