Canpop banner


    El gos i la tortuga

    Identificador: alvaroroma
    Títol: El gos i la tortuga
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Álvaro Romanillos Ávila
    Informant: Pablo Muñoz Rovira
    Edat informant: 22
    Localitat: Benidorm
    Data enregistrament: 31/05/2018
    Extensió:
    Text:

    Pués bé. contem que n’hi havia un pesca[d]or que tenia un gos que era molt revoltós i li agradava moltíssim jugar. Aquest gos tots els matins quan el pesca[d]or se n’anava a la mar el gos l’acompanyava i es quedava esperant al seu amo en la pla[t]ja.

    I diuen que un dia.... el gos esperant al... al pesca[d]or .... e... va veure a una tortuga i se’n va anar cap a ella per a perseguir-la. Aquesta de vore que el gos venia cap a ella es va adentrar en la mar i el gos perseguint-la també. Quan va arribar e... el pesca[d]or va veure que el gos... aquell gos que tots els dies quan ell arribava estava allí esperant-lo, no estava. Va començar a busca[r]-lo però no el trobava, i va demanar als seus companys, als pesca[d]ors, que l’ajudaren a trobar al seu gos però ningú el va poder trobar.

    Al cap d’uns dies un pesca[d]or es va adonar conte[r] que en la pla[t]ja de Llevant, e.... exactament en el castell que coneguem hui en dia, que és el... lo que separa diguem la pla[t]ja de Llevant i la pla[t]ja de Pon[i]ent, va veure que van aparèixer dos pedres en la silueta del gos... de la cara del gos i del caparasó de la tortuga. Corregent, se’n va anar a buscar a l’amo, i efectivament, era aixina. Hui en dia també podem vorer com dos pedres situades en la pla[t]ja de Llevant, tenen la silueta del caparasó de la tortuga i de la cara del gos.

    I conten, que en la Cala del Mal Pas que és la caleta que separa les dos platges, i on està a la dreta el port, la mar es va tragar a la tortuga i al gos, i pocs dies después van aparèixer aquestes dos pedres en les dos siluetes. I mai més, es va saber del gos ni de la tortuga.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es