Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • La llegenda de la font de San Pasqual


    La llegenda de la font de San Pasqual

    Identificador: miguelange
    Títol: La llegenda de la font de San Pasqual
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Miguel Ángel Miralles Seguí
    Informant: Rafael Ibarra
    Edat informant: 41 anys
    Localitat: Novelda
    Data enregistrament: 31/05/2018
    Extensió:
    Text:

     

    Bon día! M’anomene Rafael Ibarra i a continuació li contaré a Miquel la llegenda de la font de San Pasqual per a un treball de la Universitat.

     

     

    Hi havia una vegada, un pastor d’ovelles anomenat Pasqual que viatjava per tota la Comunitat Valenciana amb el seu rebany. Aquest humil pastor, s’encontrava pasturejant el seu rebany per la zona que ara coneixem com Orito, quan de sobte va adonar-se’n que els seus animals estaven molt cansats [?]. Per això, va parar en una font propera al convent d’Orito, el qual a ell li agradava molt per la figura de la Mare de Déu d’Orito, a la que visitava sempre que hi podia. Tot i això, una vegà que va arribar a la font es va adonar que no hi havia cap gotica d’aigua. I ací és, d’acord amb la llegenda, quan Pasqual va donar un garrotàs sota la font seca i, a l’instant, va començar a brotar l’aigua. Els animals van poder beure-la i va poder continuar amb el seu camí.

     

    I això és tot.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es