Canpop banner


    Sant Jordi

    Identificador: yeraryriqu
    Títol: Sant Jordi
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Yeray Riquelme Victorio
    Informant: Mª Carmen Hernando Ordóñez
    Edat informant: 47
    Localitat: Vic
    Data enregistrament: 28/05/2018
    Extensió:
    Text:

    Aquesta llegenda de Sant Jordi es va donar fa moltíssim temps en un municipi anomenat Montblanc, de la província de Tarragona. En aque[t] municipi hi havia un drac mol[t] feroç capaç de menjar-se tot allò que trobava. Els habitants de Montblanc, molt [...] i cansats de tot això, van pensa[r] que donant-li dues ovelles tots els días, això, se reclaria [?], però no va se[r] així. Van haver de decidir dunar una persona per dia perquè el drac no es quedava tip.

     

    Aleshores, va arriba[r] un dia que li va toca[r] a la filla del rei, i aquesta suplicava que no fose aixís, que la perdonessin, però el poble li va di[r] que no, que li tucava i se l’havia de menja[r] el drac. De sobte, quan la princesa ja abandonava la seva llar perquè el drac es disposés a menjar-se-la, va aparèixer un cavaller, anomenat Sant Jordi. Aque[s]t, li va clava[r] una espasa enmig del cor, i va comença[r] a eixir una cantitat impressionant de sang, i en aque[s]t riu de sang, va eixir un roser, un roser ple de roses roges, precioses.

     

    Des de [...], el dia de Sant Jordi es anomenat ”El dia del llibre”, el dia  en al què l’home li regala una rosa a la dona, i la dona li sol regala[r] un llibre a l’home.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es