Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • [Les branques de la Palmera Imperial d'Elx]


    [Les branques de la Palmera Imperial d'Elx]

    Identificador: nuriagomis
    Títol: [Les branques de la Palmera Imperial d'Elx]
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Nuria Gomis Antón
    Informant: Serafina Sánchez Esteve
    Edat informant: 87
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 27/05/2018
    Extensió:
    Text:

    Pos l’Hort del Cura era d’un sacerdote que li d[e]ien Andrés Castaño i vivia ell soles en el hort i molt propet de l’hort estava l’altre hort que vivia una nebo[d]a d’ell, que li d[e]ien Ramoneta. Eixa nebo[d]a tenia onze fills i moltes voltes pos, els xiquillos volien anar-se’n a ju[g]ar i s’ha mare els enviava a cal tio, a l’hort, a ju[g]ar. Se posaven a ju[g]ar per el hort, per tot el hort, ju[g]ant, els xiquillos i els xiquetes. El tio havia plantat una palmera, una palmereta va plantar i estava allí plantà, i d’eixa palmereta van nàistre huit hijuelos. La palmereta anava fent-se un poquet gran i un dia agarra una xiqueta dels més xiquiques, una nebo[d]eta, dels més xiquiques, i se’n puja a la palmera. Da on agarra i trenca un hijuelo. Trenca el hijuelo i el tio pos: 

    - Què has fet? 

    I diu ella:

    - Res, pues que ha pujat i s’ha trencat una rameta de la palmera.  Entonses eixa palmera és la que és la Palmera Imperial, i eixa palmera té set hijuelos perquè uno se’n va trencar, n’eren huit. 
     

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es