Canpop banner


    La llegenda del Cid

    Identificador: lauratorre
    Títol: La llegenda del Cid
    Tipus:
    Recol·lector: Laura Torregrosa Busquier
    Informant: Hipólito Llorente
    Edat informant: 55
    Localitat: Petrer
    Data enregistrament: 29/05/2019
    Extensió:
    Text:

     

    Conta la leyenda que estant el Ci[d] Campeador reconquistant els nostres terres del poder del[s] musu[l]mans va aplegar a la vila de Petrer i es va instal·la[r] a comer a la seua costum a la serra més alta de tota la contornà. Al matí siguient entre una gran  blanurà van aparèixer més de cinc mil moros. El Ci[d] Campeador, al vore tantíssim musulmàn se’n va emcomanà a Sant Xaume i va dir:

     

    -          Sant xaume! Aigame  per favor!

     

    Al instant, va aparèixer com un rellampeg San Xaume en el seu cavall i l’espasa i va començar a mata[r] moros, a mata[r] moros. I els moros asustats van atesar [?] a córrer tots.

     

    I Sant Xaume i el Ci[d] Campeador van [a]aconseguir reconquita[r] les terres. El Ci[d], San Xaume[?], de un gran salt va salta[r] la serra d’enfront i  des de entonses, la serra on va esta[r] el Cid acampat es [a]nomena la Serra del Cid i la serra on va saltar el cavall de Sant Xaume en [a]nomena la Serra del Cavall.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es