Canpop banner


    La llegenda d'Aurèlia

    Identificador: mariateres
    Títol: La llegenda d'Aurèlia
    Tipus:

    Llegenda 

    Recol·lector: Maria Teresa Segura Ferrándiz
    Informant: Antonio Segura Crespo
    Edat informant: 57
    Localitat: Novelda
    Data enregistrament: 18/05/2019
    Extensió:
    Text:

     

    Vaig a conta[r]-vos una leyenda que me contaren els meus pares quan jo era un xicon. Per aquell temps se va produir la desaparició d’Aurèlia, era una veïna del poble que en estranyes circumstàncies no va aparéixer aproximadament en quatre o sis mesos. Después de moltes indagacions la policia en una de les proves que va fer va agarrar a l’home de la dona i li va fer un interrogatori a on ell se va exculpa[r] de cualquier acció de la desaparició.

    No obstant, la veu cantante p[er] a po[d]er agarrar a l’asesino va ser la filla de la parella. Esta xicona en companyia de son pare anaven a un paratge del Montagut de Novelda a tira[r]-li pedres a un pou, una acció que no tenia ninguna repercussió per a la xicona però que podia presumir que era l’aconteciment de la prova per a encontrar el cadàver de sa mare.

    Entonces s’ho va contar a sa auela, la policia va indagar i se va descobrir per fi el cos present baix del pou i lògicament totes les pedres que foren l[l]ança[d]es en el període de que la xicona [l]lançava sobretot perquè son pare s’ho indicava. Después d’este aconteciment va ser detengut el home una volta passat el temps que va estar en presó. Una volta va eixir se dedicava a la indústria del marbre a treballa[r] i en un penós accident va morir. Els veïns del poble d[e]ien que l’accident en el que ell va morir era la justícia d’Aurèlia i aixina se va transmitir de pares a fills la leyenda d’Aurèlia. 

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es