Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • La vinguda de la Mare de Déu de Loreto


    La vinguda de la Mare de Déu de Loreto

    Identificador: andreacali
    Títol: La vinguda de la Mare de Déu de Loreto
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Andreea Teodora Calin
    Informant: Susi Martínes Sevilla
    Edat informant: 48
    Localitat: Santa Pola
    Data enregistrament: 26/05/2020
    Extensió: 1:54
    Text:

     

    Conta la història que el 10 de desembre  de ..de l’any 1643, La Mare [d]e Déu de Lorito arribava a les costes santapoleres per a convertir-se en guardiana del poble. La història de la arribada a la Mare Déu de Lorito de Santa Pola parteix de lejanes terres italianes fins a la ... fins a arribar al port  de San..[?]de  Santa María. E[l]s heretges [?] vo.. volen destruir-la , costara el que costara. Aixina, que Maria de Guadalupe va encomanar a un patró del port de Santa Maria que deixara a la Mare Déu de Lorito en el primer port a on es arribaren. Se conta que la destinació d’aquesta xicoteta embarcació velera i el de la imagen no era Santa Pola, sinó La Villajoyosa però aquesta va acabar en la Villa Marinera i sent la patrona de la localitat. Quan els homes del barco  en el que viatjaven van entendre que era el que volia la Mare [d]e Déu. Aixina, que el pesquer en el qual viatjava va ver?  D’atracar à Santa Pola a causa de una tempestat i va.. i quan volien tornar a emprendre el camí , van d’haver tornar a.. van haver de tornar fins a tres vegades més. Al port.

     

    Al final es tripulás van dei.. decidir de[i]xar-la la imagen de la Mare [d]e  Déu ací, à Santa Pola i ell, i ellos continuar el seu camí i, i a fins dia de hui la ve.. la Mare Déu de Lorito seguix a...  à Santa Pola.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es