Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • «[El fantasma del cementeri vell d'Elx]».


    «[El fantasma del cementeri vell d'Elx]».

    Identificador: aliciamart
    Títol: «[El fantasma del cementeri vell d'Elx]».
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Alicia Martínez Hernández
    Informant: Francisco Díez Jaén
    Edat informant: 23
    Localitat: Elx
    Data enregistrament: 18/05/2020
    Extensió:
    Text:

    Quan jo era xiquico [xicotet] el meu abuelo [avi] sempre em contava aquesta llegenda. Cada vegada que passàvem per el [pel] cementeri vell d’Elx em contava aquesta història.

    Ell contava que quan era jove, cada nit des de la zona del cementeri vell d’Elx, l’antic cementeri i el [l’] únic que existia en aquell moment a la ciutat, apareixia un home, un fantasma, que no se sap ben bé el que era que es dedicava a assustar [espantar] a tot el que passara per allí. Lo [L’] únic que se sabia de [d’] aquesta figura és que era grandíssima, de dimensions molt importants i que era com una llum resplandent. [resplendent]

    Després de molts sustos [esglais] i moltes anècdotes amb aquesta figura, un home una nit va decidir apropar-se a vore el que passava i a intentar conéixer de primera mà que era el que allí exactament estava passant i quina [quines] eren les intencions d’aquest home.

    Pues [Doncs] bé, després d’aquella nit mai se [es] va saber res ni de l’home ni de la figura. El [l’] únic que se sap és que cada any el mateix dia d’aquella fatídica nit, apareixen per el [pel] cementeri antic d’Elx, dos sombres [dues ombres].

     

    Una història terrorífica que cada vegada que passe per allí, per aquella zona del cementeri vell d’Elx recorde, i em recorde del meu avi i de les seues historietes.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es