Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • Llegenda contemporània del Sampa


    Llegenda contemporània del Sampa

    Identificador: AlbaSanche
    Títol: Llegenda contemporània del Sampa
    Tipus:
    Recol·lector: Alba Sánchez Rodríguez
    Informant: Mario Sánchez Candela
    Edat informant: 59 anys
    Localitat: Crevillent
    Data enregistrament:
    Extensió:
    Text:

    Bon dia, vaig a parlar-vos d’un personatge que va ser molt nefast en Crevillent, li d[e]ien Vicent el Sampa. Era una falangista que en a[l]tres de la seua colla se dedicava a pues pràcticament a maltrata[r] a les dones, a castiga[r], a entra[r] a per es hòmens que ell sabia que s’havien lliurat i estaven aquí a Crevillent i no els van afussella[r]. Simplement.. i jo és que... Bueno, la meua família va patir molt el encabronament d’esta persona tan nefària.

    En prime[r] lloc perquè se va ensallar (acarnissar) en la meua iaia quan va eixi[r] de la presó. Li feia uns registros (registraments) ca[da] dos per tres. Registrant ..eh... coses del meu iaio. Perquè el meu iaio era un escriptor que fe[i]a poesia, sainets i coses així. I bueno, va condemna[r] a m’abuela a rapa[r]-la davant de toits (tots) i a passe[r]ja-la per tot el poble, per tots e[l]s carre[r]s. Menos mal que la meua iaia es va... eh... va teni[r] la grandesa d’ana[r] sempre en el cap molt alt i la gent de Crevillent, perquè els falangistes tocaven a les portes i a les finestres pa que isqueren a vore l’espectacle, bueno pos ningú, ninguno, va eixi[r], només e[l]s acostumats que estaven en la seua colla. I això, i bueno, ademés d’això va se[r] un criminal, va se[r] un criminal perquè a un mestre que tenia una casa i que anava també en el meu iaio quan anaven als barris, quan donaven classe als xiquets dels barris més ..eh... més suburbials d’aquí de Crevillent, és de v[er]itat que el va acusa[r] de se[r] comunista i per això el va mata[r] i el van afussella[r] en una cuneta aquí en la serra i se va que[d]a[r] en sa casa fins que se va mori[r]. I a part d’això també té moltes més fetxories (malifetes), eh, va se[r], violava a les dones perquè, eh, en  les nits quan anaven a treballa[r] o de bon de matí a les sis o a les set.  Les acosava (assetjava)  i se vestia en una espècie de capa negra i va viol[r] a moltes... Un personatge aixina no se mereixia este poble.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es