Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • La llegenda de l'Illa de Benidorm


    La llegenda de l'Illa de Benidorm

    Identificador: pablolopez
    Títol: La llegenda de l'Illa de Benidorm
    Tipus:
    Recol·lector: Pablo López Robles
    Informant: Adrián Gil Martínez
    Edat informant: 21
    Localitat: Benidorm
    Data enregistrament: 31/05/2022
    Extensió:
    Text:

     

    “La llegenda de l’Illa de Benidorm conta que fa molts molts anys, en la muntanya del Puig Campana, aquesta muntanya que hi ha en Finestrat, vivia un gegant anomenat Roldán, el qual vivia molt tranquil·lament en la seua cabanya i la seua única preocupació era la de caçar per a menjar i la de recollir fusta per a fabricar-se un foc.

     

    Un bon dia, Roldán es va trobar amb una dona i els dos van quedar totalment enamorats. Els dos es van anar a viure junts a la cabanya de Roldán, i van viure feliços fins que un dia a Roldán, mentres estava caçant se li va aparèixer una figura maligna que li va dir que la seua dona moriria eixa mateixa nit quan s’amagara el sol. Roldán va anar a la cabanya i va comprovar que el que l’havia dit la figura maligna era cert. La seua dona s’estava morint a mesura que s’amagava el sol. Aleshores, Roldán, desesperat per allargar un poc més la vida de la seua dona li va donar una patada a la muntanya i un tros de la muntanya va anar volant fins que va caure en mig del mar de Benidorm, creant l’anomenada l’Illa de Benidorm. Roldán, aprofitant els últims moments de vida de la seua querida, va decidir portar el corp de la seua dona a l’Illa de Benidorm, perquè exhale les seues últimes bocanades d’aire fins que la lluna arribe. Roldan va fer el mateix i es va quedar esperant fins que l’arriba-se la seua hora al costat del corp de la seua dona.”  

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es