Canpop banner


    La llegenda del Llop Marí

    Identificador: albertofel
    Títol: La llegenda del Llop Marí
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Alberto Felipe Montoya
    Informant: Héctor Caselles Ern
    Edat informant: 22
    Localitat: Benidoleig
    Data enregistrament: 24 d’abril de 2023
    Extensió:
    Text:

    Açò és una xicoteta història, o una llegenda més ben dit, que conta que, a finals de segle XIX es va refugiar en alguns penya-segats de les costes alicantenyes un Llop Marí que embullava i trencava les xarxes dels pescadors. Era tant el temor de la gent que van córrer… va córrer el rumor que hi havia un monstre per aquells paratges que atacava les xicotetes… les xicotetes embarcacions.

    Veritat o no, la imaginació de la gent pescadora va començar a incrementar la por al Llop Marí, el monstre que atacava i es menjava a la gent de… del lloc. Els qui asseguraven haver-lo albirat, o tal vegada havien tingut un somni, ho descrivien com un horrible [és]ser amb cos amorf, po… potes curtes, em… acabades en arpes esmolades, cap com de llop, amb ulls de foc i cua gruixuda de la qual partia una filera de pues verinoses que recorrent-li l'esquena li arribava fins al coll.

     

    Deien que per terra es movia de manera maldestra, movent-se amb un vaivé que li permetia mantindre l'equilibri i, no obstant això, tenia una sorprentent capacitat per a botar sobre qualsevol presa no marina, homes inclosos, que devorava amb avidesa una vegada els havia retallat la jugular amb les esmolades dents de la seua poderosa mandíbula.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es