Canpop banner
    • Inici  ›
    • Cercar  ›
    • La Senyora Encantada del Ribàs del riu Verd


    La Senyora Encantada del Ribàs del riu Verd

    Identificador: xavibernab
    Títol: La Senyora Encantada del Ribàs del riu Verd
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Xavi Bernabeu Coloma
    Informant: Montse Cremades Coloma
    Edat informant: 60 anys
    Localitat: Tibi
    Data enregistrament: 8/6/2023
    Extensió: 3:15
    Text:

     

    - Bona vesprada, em diuen Xavi Bernabeu Coloma i estic amb Montse Cremades Coloma de 60 anys en Tibi el dia 6 de juny de 2023, i ens contarà [...] una llegenda que es diu La senyora encantada del ribàs del riu Verd.

    - Hola, bona vesprada. Bé, com ha dit Xavi, em dic Montse i estem [...] a casa que [...] està situà[da] en l'hort del Portell.

    I bueno, vaig a contar-vos una llegenda que em contava a mi el meu iaio quan era xicoteta.

    Bé, es tracta [...] de una dama que per motius [...] d’amoríos, son pare [...] la va castigar i la va trasladar des del castell on vivien, que seria el castell dels moros, segurament, [...] al ribàs [...] del riu Verd, enfront del molí de Colau.

    I bueno, [...] com estava encantada, esta dama es va tornar com una bruixa. Es va deixar els cabells llargs, sense pentinar-se, les ungles molt llargues... I [...] estava [...] molt dolguda perquè son pare [...] la va com [...] desterrar.

    Bueno, pues [...] esta bruixa, que li d[e]ien [...] la senyora Candela, pues eixia soles i eixia [...] del ribàs la nit de Sant Joan. La nit de Sant Joan que [...] serà la més curta de l'any perquè [l]es bruixes en [...] eixe dia és quan es mostraven a la gent, podies vore-les, encara que la senyora encantà[da], no es deixava vore molt.

    Bueno, pues ella eixia del ribàs quan ja tocaven les 12. Però, anava plena de cadenes, per el coll, [l]es duia per els peus, en [l]es mans anganxa[d]es, li arrossegaven per terra i fe[i]a molt soroll, molt de soroll.

    Clar, assustava moltíssim a la gent. Però, ella buscava algun xic que la vullguera i la llevara d’eixe encant que son pare [...] com que li va, la va desterrar, a vore si podia tornar a buscar el seu [...] amor de tota la vida.

    [...] Mai m'han dit que va trobar [...] al xic que la va desancantar. Per això, sempre serà la senyora encantada, la senyora Candela que vivia en el ribàs del Riu Verd.

    I punto final.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es