Canpop banner


    La Cova del Tio Melchor

    Identificador: xavibernab
    Títol: La Cova del Tio Melchor
    Tipus:

    Llegenda

    Recol·lector: Xavi Bernabeu Coloma
    Informant: Silvia Coloma Sirvent
    Edat informant: 55 anys
    Localitat: Tibi
    Data enregistrament: 8/6/2023
    Extensió: 1:26
    Text:

     

    - Bona vesprada, em diuen Xavi Bernabeu i estic amb Silvia Coloma Sirvent de 55 anys en Tibi, el dia 6 de juny de 2023, i ens contarà la història de La Cova del Tio Melchor.

    - Hola, soc Silvia, i des de xiqueteta sempre han contat esta història que era un home d’ací del poble, i per [...] un rifirrafe que tenien [...] de unes fites de uns terrenos, el home este s'anomenava Melchor i [...] es va barallar [...] en l'a[l]tre senyor i el va matar. Entonces, [...] va pegar a fugir i es va amagar en la serra del Maigmó en una cova que n'hi havia allí.

    Entonces, la gent, pues no sabien res d'ell, buscant-lo. Els familiars, al final, van saber on estava i anaven cada dia a portar-li menjar o a cada 2 o 3 dies. Li duien menjar, aigua...

    Hasta que un dia, quan ja fe[i]a un temps que estava allí, no sé si eren mesos o què, va un altre campesino que estava per allí. Estos tots els dies van ahí. Què passarà? On aniran?

    Els va seguir i va vore que anaven a la cova a portar-li menjar.

    Entonces, van quidrar a la Guàrdia Civil, el van detindre i des d'entonces, esta cova s'anomena la Cova del Tio Melchor que està en un lloc al Maigmó que es diu, per la zona de Planisses.

    I esta és la història.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la rondalla

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es